2.1 Bejelentkezés/Elfelejtett jelszó 2.1.1 Bejelentkezés A felület a https://app.ekozuzem.hu címen érhető el. A címet böngészőben megnyitva megjelenik az alkalmazás bejelentkező felülete. Az alkalmazásba való belépéshez az üzemeltetőtől kapott felhasználónév–jelszó párost kell használni. 1. ábra: Bejelentkező képernyő 2.1.2 Elfelejtett jelszó Az „Elfelejtett jelszó” linkre kattintva megjelenik az „Elfelejtett jelszó” felület, ahol meg kell adni a felhasználói fiókhoz tartozó e-mail címet. 2. ábra: elfelejtett jelszó A helyes e-mail cím megadását követően a „Küldés” gombra kattintva a rendszer egy generált linket küld a megadott címre. Ezt a következő üzenet jelzi: „Amennyiben a megadott e-mail cím szerepel rendszerünkben, küldtünk egy jelszó-visszaállító levelet, benne a további teendőkkel.” 3. ábra: Jelszó visszaállító e-mail küldés üzenet A kérelem 12 óra elteltével lejár, ezt követően a link érvényét veszti. A rendszer által küldött e-mailben található linkre kattintva a megjelenő felületen új jelszó adható meg a felhasználói fiókhoz. Amennyiben a linkre kattintva nem nyílik meg a jelszóbeállító felület, a linket ki kell másolni, majd beilleszteni a böngésző címsorába. 4. ábra - Jelszó visszaállító e-mail Az új jelszó megadásához a „Jelszó” és a „Jelszó megerősítése” mezők kitöltése szükséges. A „Jelszó megváltoztatása” gombra kattintva a módosítás érvényesíthető. FONTOS! Jelszóházirend: minimum 8 karakter, kisbetű, nagybetű és szám használata kötelező. 5. ábra: új jelszó beállítás Sikeres jelszóbeállítás esetén a rendszer visszairányít a bejelentkező képernyőre, ahol a következő üzenet jelenik meg: „A jelszóváltoztatás sikeresen megtörtént.” 6. ábra - Sikeres jelszóváltozattás Felhasználó átirányítása hibaoldalra zárolt partner esetén Amennyiben a felhasználó zárolt partnerhez próbál belépni (vagy az alapértelmezett partnere zárolt), a rendszer egy dedikált hibaoldalt jelenít meg. A felület tetején található az adatbázisválasztó (amennyiben a felhasználó több adatbázishoz is hozzá van rendelve). Alatta jelenik meg a figyelmeztető üzenet: „A kiválasztott partner zárolva vagy törölve van. Válassz egy másikat.” Ezt követi az adatbázis neve, majd a felhasználó számára elérhető partnerek listája. A partnerlistában a törölt és zárolt partnerek is megjelennek, azonban nem kattinthatók: törölt partner: kuka ikon zárolt partner: lakat ikon Például az "Import teszt" nevű partner törölve van a partnerek közül. Profil alatt az "Import teszt" parner van megadva alapértelmezettként. Ennek következtében a fent említett figyelmeztető üzenet jelenik meg az alkalmazásba való belépéskor. A probléma orvoslásához a profil alatt aktív partnert kell kiválasztani alapértelmezettnek.